angle-left Ikasle daniarrak Lodosako Pablo Sarasate BHIra joan dira

Daniar 11 ikaslek hartu dute parte Erasmus+ mugikortasun batean Lodosan

2022/09/27

Lodosako Pablo Sarasate BHIko DBHko 2. mailako hamabi ikaslek Danimarkako Aalborg hiriko hamaika ikasle hartu dituzte irailaren 12tik 16ra, Erasmus+ “Gastronomia eta Jasangarritasuna” proiektuaren barruan.
Lodosan, Sartagudan eta Iruñean egindako hainbat jarduera, hitzaldi eta ibilaldiren bidez, 23 ikasleek gastronomia iraunkorrari, nekazaritza ekologikoari, gertutasuneko produktuei edo 0. kilometroari buruz ikasi dute, bai eta elkartasun edo gizarteratze proiektu batzuen oihartzun sozialari buruz ere, hala nola Zaporeak, Errigora, Elkarkide, Geltoki edo Piparrika.

Lisbeth Eeg Aalborg-eko (Danimarka) Trantsizio Berdeko Zentroko arduradunak eta Lodosako bisitan ere parte hartu zuen: “esperientzia bikaina izan da, bai gizartean, bai lanean. Danimarkako ikasleek asko ikasi dute gastronomia jasangarriaren kulturari buruz, bertako produktu asko prestatuz eta probatuz, eta hartu dituzten familien abegitasuna sentitu dute. Bizitza osoa gogoratuko duen esperientzia da”.


“Halako bisita bat da Erasmus+ programaren funtsa, ezagutzen, elkarrekin bizitzen eta beste kultura batzuk ikasten dituzten hainbat herrialdetako ikasleekin”, erantsi zuen Martin Quinterok, proiektua antolatzen duen Danimarkako partzuergoko kideak.
Bi ikastetxeen arteko hurrengo mugikortasuna urriaren 3tik 7ra bitartekoa izango da, programan parte hartzen duten Lodosako ikasleek Aalborg-eko Klarup Skole programan Danimarkako ikaskideei bisita itzultzean.