angle-left Lodosako Pablo Sarasate BHIko 2. DBHko ikasleak Danimarkara joan dira Erasmus+ “Gastronomia eta Jasangarritasuna” proiektuaren barruan

2022/10/28

Joan den irailean Lodosako Klarup Skole ikastetxe daniarreko hamaika ikaslek Lodosako Pablo Sarasate BHIko 2. DBHko 12 ikaslek Aalborg-eko (Danimarka) kideei bisita egin diete, Erasmus+ “Gastronomia eta Jasangarritasuna” proiektuaren barruan.
Nekazaritza ekologikoaren garrantziari buruz eta 2030eko Agendan sartutako Garapen Iraunkorreko Helburu batzuei buruz ikasten jarraitzeaz gain, ikasleek tokiko gastronomiaren hainbat errezeta tipiko egin zituzten, Alimentum jatetxean hurbileko produktuak erabiliz. Jatetxe hori Aalborgeko jatetxe izendatu zuten 2021ean.
Halaber, fruta eta barazki ekologikoak bildu zituzten Lille Østergaardeko baserrian, Kornets Hus bisitatu zuten, Jutlandiako iparraldeko aleak eta zerealak ezagutzeko zentro nazionala, eta tokiko agintari batek jaso zituen Aalborg-eko Udalean.
Azkenik, taldeko zenbait jarduera egin zituzten Klarup-eko eskolan, eta Danimarkako lurretan esperientzia handia izan zuten azken puntu.
Proiektuaren hurrengo mugikortasuna apirilean izango da, Osnovna Sole de Trebnje ikastetxeko (Eslovenia) 13 ikasle Lodosako institutura iristen direnean.